top of page

Onze bieren

- 12 recepten klassiek gebrouwen -

VV website_edited.jpg

Uit de archieven van oude Amersfoortse brouwerijen heeft De Drie Ringen het recept van de Vuurvogel uit de as doen herrijzen. De zachte smaak en het romige karakter doen aan tijden van weleer denken. Vuurvogel is een bier dat bij de bierliefhebbers een warmbloedige sensatie voor de smaakpapillen geeft.
(7,5 % alc.)

Stadsbier tapruiters_DEF6_edited_edited.jpg

Een gemakkelijk, goudgeel en fris Kölsch bier. Blond, volmoutig met gerst en tarwe. Het is voor het eerst gebrouwen in 2009 i.v.m. 750 jaar Amersfoort. 
(5,5 % alc.) 

Blond tapruiters_DEF2_edited.jpg

Het basisbier van Stadsbrouwerij De Drie Ringen. Het is een typisch Kölsch bier: gemakkelijk, goudgeel en fris. Blond is het hele jaar door te verkrijgen. 
(5 % alc.)

Dubbel tapruiters_DEF3_edited.jpg

Gebrouwen met een speciaal mout, heeft een milde smaak. Dubbel van De Drie Ringen is licht kruidig en heeft een zachte afdronk. Een bier om eens rustig voor te gaan zitten.
(6,5 % alc.)

Zilver tapruiters_DEF_edited.jpg

Type Dunkel Hefe-Weizen dat is Zilver. Speciaal brouwsel voor het 25-jarig bestaan van De Drie Ringen. Licht moutig met een mooi mondgevoel.
(5 % alc.)

Ruige Ruudtapruiters_DEF12_edited.jpg

Een frisse pale ale. Een mooi licht amberkleurig bier met subtiele tonen van citrus en een lekkere hop.
(5,5 % alc.)

Wit tapruiters_DEF7_edited.jpg

Dit is een "weizenbier" op oorspronkelijke Beierse manier gebrouwen met uitsluitend gerste- en tarwemout, gist en water. Amersfoorts Wit was het eerste gebrouwen Weizenbier in Nederland door onze brouwer Piet de Haan.
(5 % alc.)

Cordeux tapruiters_DEF_15_edited_edited_edited.jpg

Dit is ons lichtste bier, fris Kölsch en de smaak is soepel en subtiel. 

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2007 en is vernoemd naar brouwmeester Cor Brons en de toenmalige gastvrouw Corrie Derks. 

(4,5% alc.)

Herfst bok tapruiters_DEF4_edited.jpg

Volgens een eeuwenoud recept gebrouwen. De donkere kleur verraadt het gebruik van een speciale mout, ieder jaar weer een uitdaging voor mouterij en brouwerij voor een perfect seizoen!

(6,5 % alc.)

bottom of page